Nieuwe jeugdcompetitie

Nieuwe jeugdcompetitie

Naar nieuwsbrief Badminton Nederland (13-04-2023):

Vanaf heden is de inschrijving open voor de nieuwe landelijke jeugdcompetitie 2023-2024. Met een nieuwe landelijke jeugdcompetitie willen wij het competitie spelen voor de jeugd aantrekkelijker en uitdagender maken. Tevens streven we naar een hogere participatie, meer plezier en een laagdrempelige instap voor alle jeugd.

Opzet
In de jeugdcompetitie wordt er gespeeld in de categorieën Brons (U9), Zilver (U11), Goud (U13), D, C, B en A (D, C, B en A vanaf U15). Voor de landelijke jeugdcompetitie is nagedacht over de aan te bieden categorieën. In de huidige regiojeugdcompetities, die zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën, zijn er grote niveauverschillen. Met de nieuwe categorieën beogen wij de niveauverschillen binnen de competitie te verkleinen en hierdoor spannendere wedstrijden te creëren.

Voor verschillende regio’s zal het aanbod van Brons (U9) nieuw zijn. De gedachte achter het aanbieden van categorie Brons is om kinderen op een jonge leeftijd de mogelijkheid te geven te badmintonnen (de kans te bieden om voor badminton te kiezen in plaats van een andere sport). Daarnaast is het voor de meeste regio’s nieuw dat er geen verschillende categorieën zijn voor U15, U17 en U19. Deze leeftijdscategorieën zijn samengevoegd en opgesplitst in de categorieën D t/m A. De gedachte achter deze categorieën is een indeling op speelsterkte.
Klik hier voor meer achtergrondinformatie en de opzet van de nieuwe jeugdcompetitie. https://www.badminton.nl/nieuws/lancering-jeugdcompetitie

Teambijdrage (Brons en Zilver gratis)
In diverse regio’s werd een Opstapcompetitie/Starterscompetitie georganiseerd. Deze gaan beide op in de nieuwe opzet van de landelijke jeugdcompetitie, omdat er in de nieuwe opzet op sterkte ingedeeld gaat worden. Aangezien deelname aan de Opstapcompetitie/Starterscompetitie kosteloos was betekent dit dat er geen kosten worden gerekend voor deelname aan de categorieën Brons en Zilver. De teambijdrage voor de overige jeugdteams is € 82,-.

Deadline: Inschrijven teams t/m 15 mei voor jeugdcompetitie 2023-2024

Zie dit handboek voor uitgebreide informatie over deze nieuwe jeugdcompetitie. Of dit naslagwerk met een gedetailleerde beschrijving en formulieren voor de jeugdcompetitie 2023-2024.

Reacties zijn gesloten.