Berichten

Badmintonclinic groot succes! (Met foto’s)

Badmintonclinic groot succes! (Met foto’s)

Het was maandag 24 juni een andere badmintonavond dan anders. De senioren begonnen eerder, de jeugd speelde langer door. Dit vanwege de clinic die Dennis Tjin-Asjoe van BETA Badminton Entertainment gaf.

Hij begon met een warming-up. Daarna volgden enkele oefeningen, zoals het hooghouden van een shuttle en een aantal loopoefeningen. ‘Lekker bewegen’ en ‘vooral blijven lachen’ stonden centraal tijdens de clinic.

Het publiek werd ook ingeschakeld. De mensen op de tribune moesten bij een bepaalde oefening kijken welke vrouw en welke man als eerste daarmee klaar waren. Die winnaars mochten dan een prijsje uitzoeken.

De clinic werd afgesloten met een gezamenlijke wedstrijd. Iedereen die dat wilde, kon meedoen. Ook werd er met megarackets en minirackets gespeeld.

Na de cooling-down, kregen de ongeveer 45 deelnemers aan de clinic een opblaasbare shuttle mee naar huis. Iedereen had het erg naar zijn zin. Deze clinic is voor herhaling vatbaar!

Kom kennismaken met badminton bij BC Vrij Uit

Kom kennismaken met badminton bij BC Vrij Uit

Badmintonclub Vrij Uit in Heerenveen biedt vanaf eind september 10 proeflessen aan. Dit in het kader van ‘Probeer badminton.nu’.

Tijdens deze proeflessen kan kennis worden gemaakt met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd.

De eerste les is op maandag 30 september. De les voor de jeugd (vanaf 8 jaar) begint om 18.30 uur en die van de senioren om 19.45 uur. Locatie is Sportstad Heerenveen. De kosten zijn €25,- voor 10 lessen.

De proeflessen maken deel uit van de gezamenlijke ledenwerfactie ‘Probeer badminton.nu’ van 34 badmintonverenigingen in de regio Noord-Nederland.

Inschrijven voor de proeflessen kan tot uiterlijk 29 september via https://www.probeerbadminton.nu/noord/bc-vrij-uit/

FIJNE VAKANTIE GEHAD?

FIJNE VAKANTIE GEHAD?

Op maandagavond 26 augustus mogen we weer!

Jeugd begint om 18:30 uur, senioren beginnen om 20:00 uur en stoppen om 22:30 uur.

In Sportstad vindt t/m eind september een groot Internationaal turntoernooi plaats. In deze periode zullen wij in de andere hal moeten gaan badmintonnen. Er zijn daar 6 banen tot onze beschikking.
Naast de wedstrijdjes gaan we in de overgebleven ruimte trainen.
Het betekent dus ook regelmatig aan de kant zitten, voor iedereen!

Even een paar weekjes doorbijten, 30 september is alles weer normaal.

Bestuur BC Vrij Uit

Vrij Uit geeft gastlessen op een aantal basisscholen

Vrij Uit geeft gastlessen op een aantal basisscholen

De afgelopen 2 weken hebben de jeugdbegeleiders van Vrij Uit op een aantal basisscholen de kinderen van groep 3 t/m 8 leuke gastlessen badminton gegeven.
Zowel de talentjes als de kinderen die het nog niet helemaal onder de knie hadden hebben we de kneepjes van het badmintonspel bijgebracht.

Eerst een korte uitleg over “hoe hou je een racket vast” , “onder de shuttle kruipen”.
Daarna direct aan de slag met een warmloop spelletje en als er tijd voor was ook een estafette met shuttles.

De meeste kinderen wilden natuurlijk met een shuttle en een racket aan de slag.  De behendig hoog houden was geliefd. De topscore was dit jaar meer dan 40 keer.
De meeste tijd werd besteed aan strak slaan, serveren en gewoon partijtjes tegen elkaar spelen. Het ging best goed. Zeker bij de oudere kinderen werden leuke partijtjes gespeeld.

Door hun enthousiasme was de gastles te snel voorbij maar ging iedereen voldaan weer naar huis of naar school terug voor het volgende lesuur.
We zijn benieuwd welke kinderen zo enthousiast zijn geraakt dat ze ook op maandagavond een keertje komen kijken.

Begeleiders jeugd.

 

 

Badmintonjeugd sloot 2018 sportief af in Appelscha

Badmintonjeugd sloot 2018 sportief af in Appelscha

Zaterdagmiddag 29 december was er veel badminton jeugd afgekomen op het jaarlijkse toernooi van AFC in de sporthal van Appelscha.
Dit jaar 73 deelnemers, een aantal waar men in Appelscha heel erg blij mee was.
Ook het aantal deelnemende verenigingen was deze editie erg groot namelijk van 15 badmintonclubs was jeugd naar Appelscha gestuurd.
Er deden jeugdspelers mee van de volgende verenigingen (Vledder, Wolvega, Heerenveen, Grou, Ureterp, Haulerwijk, Leek, Roden, Westerbork, Dwingeloo,  IJsselmuiden, Marum, Damwâld, Burgum en natuurlijk het thuisspelende AFC Appelscha)!
De start was rond de klok van 13.00 uur, na een kort welkomstwoord en uitleg van de spelregels.
Er werd eerst begonnen met een warming up waar alle jeugd aan deelnam.
Daarna konden vlot de eerste wedstrijden beginnen, de opzet was dat iedereen deze middag in ieder geval 6 wedstrijden kon uitspelen.
De deelnemers waren ingedeeld in 4 leeftijdsgroepen.

Iedereen speelde voor zichzelf. Er stonden steeds nieuw samengestelde dubbels op het veld. Bij elke wedstrijd hadden de spelers een nieuwe medespeler en nieuwe tegenstanders. Dit waren vaak spelers van een andere deelnemende club.
De winnaars werden ingedeeld bij andere winnaars en de verliezers bij andere verliezers, zodat je tegen redelijk gelijkwaardige tegenstanders kon spelen.
Volgens de regels werd er steeds 1 set gespeeld tot 25 punten.
Halverwege de middag was er voor alle spelers een lekkere warme oliebol zodat iedereen ook genoeg energie had voor de 2ehelft van de middag.
Tegen 16.45 uur liepen de laatste wedstrijden volgens plan af.
Hierna volgde de prijsuitreiking en zat iedereen gespannen op de tribune.
Ook BC VrijUit viel in de prijzen. Bij de 14,15 en16 jarigen was Klaske Stilma derde geworden.
Tijdens de wedstrijden zijn er de nodige foto’s gemaakt.
Alle foto’s zijn terug te vinden op www.afcappelscha.nl/badminton.
Kortom het kalenderjaar 2018 werd in de sporthal van Appelscha op een leuke en sportieve manier afgesloten!

BC VrijUit ook actief tijdens de Mega Sportdag van 23 oktober 2018

BC VrijUit ook actief tijdens de Mega Sportdag van 23 oktober 2018

 

Scoren voor gezondheid Heerenveen heeft  dit jaar is in de herfstvakantie opnieuw de Mega Sportdag voor de jeugd van de basisscholen in Heerenveen georganiseerd.

Meer dan 1000 kinderen hadden zich opgegeven bij verschillende sportaanbieders. Ook onze badmintonvereniging had zich opgegeven om een aantal clinics Badminton te geven. Een aantal jeugdleden en begeleiders van de jeugd hebben er weer een gezellige dag van gemaakt. Totaal hebben ca. 60 kinderen met de clinics meegedaan. Het was een drukke maar gezellige en dag met als resultaat weer een aantal kinderen enthousiast voor badmintonsport.

 

 

 

Vrij spelen op zaterdag (en zondag)

Vrij spelen op zaterdag (en zondag)

Ons eerste team en onze juniorenteams spelen op zaterdagmorgen hun competitiewedstrijden. We hebben dan de hele zaal tot onze beschikking. Niet alle banen worden gebruikt. En dat is natuurlijk zonde. Dus heb je tijd en zin, kom dan naar de zaterdagochtenden om lekker te badmintonnen. Neem gerust een vriend of familielid mee zodat zij ook kunnen ervaren hoe leuk badminton is. De weken waarin op maandag de sporthal niet beschikbaar is, hebben we op vrijdag een deel van de hal tot onze beschikking.

Dit zijn de vrijdagen/ zaterdagen/ zondagen waarop je vrij kunt spelen op vrijdag van 20.00-22.00uur. De andere dagen van 09.30-13.00 uur:

Vrijdag 26 oktober 2018, van 20.00 – 22.00 uur.
zaterdag 17 november 2018
zaterdag 8 december 2018
zaterdag 12 januari 2019
zaterdag 19 januari2019

zondag 3 februari 2019, van 15.30 – 19.15 uur
zondag 10 februari 2019
zaterdag 23 februari 2019
vrijdag 26 april 2019, van 20.00 – 22.00uur
vrijdag 14 juni 2019, van 20.00 – 22.00 uur.

Open dag badminton 15 september 2018

Open dag badminton 15 september 2018

Voor het 6ejaar op rij hebben we de jaarlijkse open dag georganiseerd. Een dag waarop iedereen kan kennis maken met de fantastische badminton sport. En ieder jaar weer reageren mensen blij verrast. ‘Ik wist niet dat het zo intensief en zo leuk is’. En dat is het! Ondanks dat het aantal aanmeldingen dit jaar wat achterliep was de zaal toch weer goed gevuld en hebben de deelnemers een leuke ochtend gehad. Onder begeleiding van de vrijwilligers werd er fanatiek gespeeld. De zweetdruppels en het plezier spatten er vanaf! Gelukkig was er ook tijd voor een gezond tussendoortje en het broodnodige vocht. Het was weer een geslaagde dag! Klik hier voor de foto’s.

Heb je de open dag gemist en wil je toch graag een keer badmintonnen? Meld je dan aan voor 2 gratis proeflessen

Aankondiging Open dag badminton

Aankondiging Open dag badminton

In het kader van de nationale sportweek organiseren wij op zaterdag 15 september 2018 een open dag. De open dag vindt plaats van 10.00 – 12.00 uur in Sportstad Heerenveen. Iedereen die gratis en geheel vrijblijvend een shuttle wil slaan, is van harte welkom! Onze vrijwilligers staan voor je klaar om je de beginselen van badminton bij te brengen. Ben je ervaren en wil je gewoon even lekker badmintonnen, dan kan dat natuurlijk ook. Kom dus op 15 september naar de sporthal van Sportstad Heerenveen en ervaar zelf hoe fantastisch deze sport is. Wil je meer informatie over badminton, klik dan hier. Je kunt je hier aanmelden.

Graag tot zaterdag 15 september!

Club kampioenschappen senioren 2018

Club kampioenschappen senioren 2018

Club kampioenschappen senioren 2018

Op 12 en 19 maart vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Het is nog niet bekend wat de uiteindelijke uitslagen zijn. Er waren enkele uitvallers, raar genoeg heeft dat meer tijd benodigd om het gehele schema af te werken. Wij wachten vol spanning af wie de laatste winnaars zullen worden!

We zijn blij met alle spelers die meegedaan hebben aan de clubkampioenschappen. Dit jaar waren de dames ook beter vertegenwoordigd dan voorgaande jaren. Binnenkort vermelden we alle kampioenen op de website.

Uitslag

Heren competitie:

1. Pieter Weerman
2. Dirk Visser

Dames Competitie:

1. Marleen v.d. Puyl
2. Carinka Lambregts

Dames Recreanten:

1. Femke de Jong
2. Sanne ten Boom

Heren Recreanten:

1. Peter Veltman
2. Lukas de Boer