Vrij Uit 1 – Kampioen !!

Vrij Uit 1 – Kampioen !!

Wij begonnen dit seizoen met een extra dame in de gelederen! Mascha Harkema was ons team, dat al sinds jaar en dag bestaat uit Christa Kampherbeek, Annawiek Tinga, Johnny Feenstra (TC) en Dirk Visser, komen versterken. Na een aantal jaren in de door-de-weekse competitie te hebben gespeeld, wilde Mascha het graag eens in het weekend proberen. Voor onze Team Captain ook een mooie bijkomstigheid, dat in geval van blessures, we wat dames betreft niet direct met een “probleem”zaten. Want dames voor de competitie zijn steeds moeilijker te vinden, maar wel essentieel om teams te kunnen formeren en samen leuk te spelen.

Zo mooi als het seizoen dus leek te beginnen, moest er ook meteen een domper worden verwerkt. Net terug van zomervakantie kregen we van Simon Friso, de competitieleider, het bericht dat van de acht ingedeelde teams, Leeuwarden en Drachten zich uit onze poule hadden terug getrokken. Met meerdere onderbrekingen van de competitie in het vooruitzicht, begonnen we aan het voor ons (te) korte seizoen.

Op 27 september en 27 november 2011 speelden we tegen Bedum. Dit jeugdige team speelde voor het eerst samen en bleek te hoog ingedeeld. Het werden twee ruime overwinningen. Thuis werd met 8-0 gewonnen en uit met 1-7. Tijdens de uitwedstrijd, vlak voor Sinterklaas, werden we omgekocht met pepernoten en ander lekker strooigoed met het verzoek een paar puntjes cadeau te doen. Aangezien zij op dat moment troosteloos onderaan stonden, werden alle middelen aangrepen om puntjes te sprokkelen. Mascha stak daar hoogst persoonlijk een stokje voor nadat zij, na het innemen van twee paracetamol en de nodige koffie, weer de sterren van de hemel speelde. Gelukkig hoefden we géén van allen na afloop naar de dopingcontrole!

Op 8 en 22 oktober 2011 hebben we tegen Novum gespeeld. Van de uitwedstrijd herinner ik me nog dat onze team captain dacht dat we in Hoogkerk moesten spelen. Maar in de sporthal aangekomen, bleek er géén badmintonner te bekennen!. Wel veel sporters in judo- en karate pakken. Oeps paniek. “heb de uitnodiging niet bij me”, sprak onze team captain. Gelukkig beschikte onze nieuwkomer over meer skills dan alleen badmintonnen. Zij bleek gelukkig in het bezit van het 06-nummer van onze competitieleider en had gelukkig ook de tom-tom paraat. Uiteindelijk een half uur te laat aangekomen, voltrok de wedstrijd zich de hele middag welgeteld op één veldje. Aangezien we die avond bij Johnny uitgenodigd waren voor zijn verjaardag inclusief een hapje eten, doorkruiste deze lange middag de planning enigszins, maar mocht het de pret niet drukken. Het werd nog een gezellige avond met partners en minstens zo belangrijk de punten zaten in de pocket. Uit werd met 1-7 gewonnen en thuis met 5-3.

Op 29 oktober 2011 en 28 januari 2012 speelden we tegen een aanstormend jeugdteam uit Nijeveen. In de single partijen werd nog wel enige tegenstand geboden, maar zoals zo vaak bij opkomende jeugdteams blijkt, het ontbreekt hen aan ervaring in het positiespel tijdens de dubbel- en gemengd dubbel partijen. Waaraan overigens géén gebrek aan ervaring was, bleek toen enkele van onze jeugdige gasten uit Nijeveen rond 12:00 ’s middags al wel even het eerste biertje weg werkten. Even indrinken voor het stappen zullen we maar zeggen! Tijdens de uitwedstrijd bleek dat de jeugdige tellers/scheidsrechters géén beslissingen durfden nemen en er werd ook niet hardop geteld. In!, Uit!, In? Uit?, Let! Heb het niet gezien! Wel een keer of tien per wedstrijd! Dit is niet goed voor de concentratie en dat kostte ons zelfs een wedstrijdpunt. Thuis werd met 7-1 gewonnen en uit met 2-6.

Op 05 november 2011 en 14 januari2012 stond de wedstrijd tegen onze “aartsrivalen” uit Oosterwolde op het programma. Sinds jaar en dag bij elkaar in de poule en vaak spannende partijen tegen een helaas erg ongezellig team. Dat kun je soms treffen. Maar leuk is anders. De stand op de ranglijst gaf ondertussen aan dat het dit seizoen tussen ons zou gaan. Het aanvangstijdstip van de uitwedstrijd was van de ochtend naar de middag verplaatst en dat bleek voor Johnny en mij géén succes. Voordat we het wisten werden we in de herendubbel vrij kansloos van de baan getikt. In de singles konden we dit gelukkig rechtzetten en wonnen we beiden onze partij. Gelukkig bleken onze dames Mascha en Christa die dag in topvorm want zij sleepten de broodnodige puntjes voor de overwinning binnen. Uit bij het altijd lastige Oosterwolde werd met 3-5 van deze mede titelkandidaat gewonnen! Oh ja, het nazitten in Oosterwolde, was ook deze keer weer erg gezellig! We hebben na afloop niemand gezien in de kantine. Tijdens de thuiswedstrijd kwamen de krachtsverhoudingen beter tot uitdrukking en werd maar liefst met 7-1 gewonnen. Het nazitten tijdens de thuiswedstrijd mogen jullie zelf raden hoe dat is gegaan!

Op 9 november 2011 en 22 januari 2012 werd er tegen BC Go gespeeld. In het team van onze tegenstanders was een hele bijzondere man van de partij. Hij, voormalig trainer van zijn club gaf na elke wedstrijd telkens tips en trucs aan zijn medespelers hoe ons te bespelen. In mijn beiden singles tegen hem kon hij ook niet nalaten na elke rally’s de partij van commentaar te voorzien en of mij de nodige complimenten te geven over het vertoonde spel. Jammer voor hem had deze tactiek mij uit de concentratie te halen géén effect. Van de uitwedstrijd is me verder bijgebleven dat de damesdubbel bijna uitliep op een heus box gevecht over drie ronden. De emoties bij onze tegenstanders liepen hoog op toen zij werden gewezen op het feit dat zij in de verkeerde vakken stonden opgesteld en de vraag kregen of ze dit wilden herstellen. Omdat zij dachten het zojuist gemaakte punt te moeten inleveren werd dit een behoorlijke rel die de aandacht van de volledig sporthal trok. Gelukkig werd de strijdbijl tijdig begraven en hoefde de jury niet te beslissen wie het gevecht had gewonnen. Thuis werd met 8-0 en uit met 1-7 gewonnen. Tijdens de uitwedstrijd werd het beslissende punt binnengehaald en was het kampioenschap een feit!

Het seizoen zit er inmiddels al weer een tijdje op. In alle opzichten een bijzonder seizoen. Omdat we….

  • kampioen zijn geworden en door de club in het zonnetje zijn gezet;
  • fit zijn gebleven en daardoor géén gebruik van invallers hoefden te maken en nu zelf een aantal keren hebben kunnen invallen;
  • veel plezier hebben beleefd, veel gelachen hebben;
  • dit jaar beschikten over een privé chauffeur met lease-auto.
  • over een uitstekende fysiotherapeut beschikken die ongeacht je dekking bij de zorgverzekering, ons 1e hulp verleent;
  • Dirk ook over een kleinere sporttas blijkt te beschikken zodat we met zijn vijven in één auto passen tijdens uitwedstrijden;
  • onze teamcaptain ons voor elke uitwedstrijd het tijdschema van start tot finish keurig in de mail bezorgd;
  • we het competitie-seizoen inmiddels als team afgesloten hebben met een gezellig etentje;
  • aan het gebrek van competitie spelende dames werken nu blijkt dat Annawiek en Ronald hun tweede kindje verwachtten. Hopen dat het opnieuw een meisje wordt!

Dirk Visser

Reacties zijn gesloten.