Verslag competitie 2015-2016

Verslag competitie 2015-2016

De competitie 2015-2016 zit er al weer enkele maanden op. De laatste wedstrijden zijn begin februari gespeeld. Dit seizoen deed er één gemengd team mee aan de zaterdag/zondag competitie. Voor de doordeweekse competitie konden we door blessures van een aantal dames helaas geen teams opstellen. Gelukkig werd er dit seizoen een mannencompetitie georganiseerd. Hier hebben twee teams van onze  vereniging aan meegedaan.

team 1
Ons eerste team bestond uit: Dirk Visser, Johnny Feenstra, Annawiek Tinga en Mascha Harkema. Het team speelt wedstrijden op zaterdag of zondag in de 2e klasse. Ook dit seizoen hebben ze weer uitstekend gedraaid met een fraaie tweede plaats als gevolg. Van de twaalf gespeelde wedstrijden hebben ze er geen één verloren! Vier wedstrijden werden gelijkgespeeld en acht wedstrijden werden gewonnen waarvan zeven met 5-3. Ook de kampioen Oosterwolde werd een keer met deze cijfers verslagen.  Dirk en Johnny zijn in de top 3 geëindigd wat betreft de persoonlijke resultaten van spelers in deze klasse. Geweldig heren! Invallers Jildau Haga, Kirsten Bolt en Mieke van Veen bedankt voor jullie bijdrage

Omdat het eerste team de thuiswedstrijden op zaterdag speelt is het vrij rustig in de zaal. Daarom is ook dit jaar weer aan alle leden de mogelijkheid geboden om tijdens de thuiswedstrijden van ons eerste team te komen spelen. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: het eerste team heeft publiek en het is een extra speelmogelijkheid voor onze leden.  Van de speelmogelijkheid op zaterdag werd weer redelijk veel gebruik gemaakt, dus daar gaan we volgend seizoen mee door. Voor het eerst sinds jaren deden er ook enkele jeugdteams van onze vereniging aan de jeugdcompetitie mee. Zij hebben een korte competitie gespeeld en speelden hun thuiswedstrijden ook op zaterdag. Dit trok ouders en jonge supporters naar de zaal op zaterdagochtend. Leuk! Komend seizoen doen er maar liefst vier jeugdteams mee aan de jeugdcompetitie. 

Voor een overzicht van de resultaten van team 1, kijk hier.
 


mannencompetitie
Door een tekort aan dames waren er maar liefst acht heren beschikbaar voor de mannencompetitie zodat we twee teams konden samenstellen. Team M1 bestond uit Pieter Weerman, Robert Jansen, Bart Kisjes en Frank Maquelin. Team M2 bestond uit Roberto Velberg, Pier van Gosliga, Wouter Oosterhof en Anton Wiebenga. Beide teams speelden in de zelfde poule. De poule bestond uit zeven teams uit Groningen, Friesland en Drenthe. Helaas haakte er al één team af voordat de competitie was begonnen. Tijdens de competitie haakte er ook nog een team af door blessures. Dus uiteindelijk bleven er vijf teams over.

Team M1 was duidelijk een maatje te groot voor de andere teams. Alle acht wedstrijden werden ruim gewonnen. Er werden zelfs maar 3 potjes verloren. Marc Hammingh heeft als invaller vier wedstrijden meegespeeld. Hartelijk dank Marc!

Team M2 draaide goed mee in de middenmoot , maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een vierde plaats. Door een enkele blessure en wat afspraken buiten het badminton heeft dit team nog al wat invallers nodig gehad. Lukas de Boer, Siep Goerres, Alexander Bosma, Marc Hammingh en Simon Friso bedankt voor jullie bijdrage.

Voor een overzicht van de resultaten van de mannenteams , kijk hier.

Reacties zijn gesloten.