Verslag competitie 2014-2015

Verslag competitie 2014-2015

De competitie van het seizoen 2014-2015 zit er bijna weer op. De doordeweekse teams speelden dit jaar in een poule van tien teams waardoor het seizoen dit jaar langer heeft geduurd. Team D1 speelt de laatste wedstrijd op woensdag 11 maart in en tegen Drachten.

Dit competitieseizoen is voor onze vereniging zeer succesvol verlopen. Alle drie de teams draaiden bovenaan mee. Het resultaat: een twee, een derde en een vierde plaats!

team 1
Ons eerste team bestaat uit: Dirk Visser, Johnny Feenstra, Christa Kampherbeek, Annawiek Tinga en Mascha Harkema. Het team speelt wedstrijden op zaterdag of zondag in de 2e klasse. De poule bestond uit 8 teams. Halverwege de competitie is het team van Pluvero gestopt vanwege blessures. De eerste vier wedstrijden eindigden in 5-3, waarvan drie in het voordeel van team 1. Van de twaalf wedstrijden werden er uiteindelijk 7 gewonnen. Tweemaal werd er gelijk gespeeld en slechts drie wedstrijden werden verloren. Dit resulteerde in een fraaie 3e plaats in de eindstand.

Omdat het eerste team de thuiswedstrijden op zaterdag speelt is het vrij rustig in de zaal. Daarom is ook dit jaar weer aan alle leden de mogelijkheid geboden om tijdens de thuiswedstrijden van ons eerste team te komen spelen. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: het eerste team heeft publiek en het is een extra speelmogelijkheid voor onze leden. Van de speelmogelijkheid op zaterdag werd dit seizoen redelijk gebruik gemaakt.

Als invaller hebben Marc Hammingh, Jens van der Meer, Roberto Velberg, Yvonne Lens en Caroline Sleurink één of meerdere wedstrijden meegespeeld. Bedankt hiervoor! Jens werd zelfs een keer uit de zaal geplukt terwijl hij vrij aan het spelen was omdat Johnny niet kon spelen.

Ook dit jaar weer behoorden Dirk en Johnny tot de 5 beste spelers van deze klasse! Dirk heeft zelfs de meeste wedstrijden in deze klasse gewonnen van alle spelers uit deze klasse. Top!

team D1
Team D1 bestaat uit: Pieter Weerman, Robert Jansen, Marleen van der Puijl en Caroline Sleurink. Het team speelt wedstrijden door-de-weeks in de 2e klasse.

Na een afwezigheid van enkele jaren deed Robert weer mee aan de competitie. Het ging erg goed. De eerste twee wedstrijden won Robert zelfs al zijn potjes. In de 3e wedstrijd ging het helaas tijdens het enkelspel mis, Robert scheurde zijn hamstrings af. Hierdoor heeft hij de rest van het seizoen niet meer kunnen spelen. Robert bleef echter fan van het team en heeft vrijwel alle wedstrijden bekeken. Zelfs bij uitwedstrijden ging Robert vaak mee. Marc Hammingh heeft als invaller voor Robert de meeste wedstrijden mee gespeeld. Ook Dirk Visser heeft nog enkele keren ingevallen. Mascha Harkema, Yvonne Lens en Tineke van der Ven hebben ook één of meerdere wedstrijden meegespeeld. Allen bedankt voor jullie inzet!

Het team van Raak 'M D1 was een klasse apart. Alle wedstrijden in deze klasse werden door hen gewonnen. En meestal ook nog met ruime cijfers. Ons team werd 'the best of the rest', dus een prachtige tweede plaats. Proficiat!
 

team D2
Team D2 bestaat uit: Pier van Gosliga, Lukas de Boer, Simon Friso, Hennie Poortinga en Maggie Zhou. Het team speelt wedstrijden door-de-weeks in de 4e klasse.

Helaas werd ook dit team dit jaar geconfronteerd met zware blessures. Hennie heeft alleen de 1e wedstrijd gespeeld en daarna door een zware rug- en schouderblessure dit seizoen niet meer kunnen spelen. Pier heeft in 2014 geen wedstrijden kunnen spelen door een elleboogblessure. Gelukkig kon hij in januari van dit jaar zijn rentree maken. Het enkelspel durfde hij nog niet aan, maar hij heeft gelukkig nog vier herendubbels en vijf gemengddubbels kunnen spelen.

Omdat dit team uit drie heren bestaat was de blessure van Pier gemakkelijker op te vangen dan de blessure van Hennie. Er was helaas geen vaste invaldame beschikbaar. Daarom speelde er bijna elke week een andere dame met dit team mee. Uiteindelijk hebben er tien dames in dit team meegespeeld! En ook nog zes heren.

Vorig seizoen speelde dit team in de 5e klasse. Omdat de 5e klasse dit jaar niet meer bestond werd er dit jaar gespeeld in de 4e klasse. Van de tien teams speelden er vorig seizoen zeven in de 4e klasse. Ondanks deze zware indeling en de vele invallers heeft dit team een vierde plaats behaald! De eerste drie teams staken er ver bovenuit. Met de andere teams kon dit team dus goed meekomen.

De uitwedstrijd tegen Poona D4 in Leeuwarden staat nog het meest in het geheugen gegrift. Na de wedstrijd en de gezellige nazit kwamen Ben, Maggie, Tineke en Simon rond half twaalf weer bij de auto aan die op het parkeerterrein van Jumbo stond. Dit parkeerterrein bleek echter afgesloten te zijn door slagbomen waar geen beweging in was te krijgen. Dit was bij aankomst over het hoof gezien, evenals de borden met de wegsleepregeling. Hallo Jumbo! Na enig speurwerk bleek aan de andere, uiterste zijde van het parkeerterrein een gat in de omheining te zitten waar de gelukkig niet supergrote auto van Simon doorheen bleek te kunnen, zodat de terugreis met behoorlijke vertraging toch kon beginnen. Eind goed, al goed.

Dit jaar werden er 4999 punten gescoord! Dit soort statistieken worden door het team niet bekeken, anders was er in de laatste wedstrijd vast nog harder gestreden voor dat ene punt.

Alle invallers bedankt: Frank Maquelin, Marc Hammingh, Ben Klaassens, Kirsten Bolt, Sanne Boom, Gerrie Buwalda, Carinka Lambregts, Sonja Roest, Adriana Star, Mieke van Veen en Tineke van der Ven.


Voor een overzicht van eindstanden van onze teams, kijk hier.

 

Reacties zijn gesloten.