Verslag competitie 2013-2014

Verslag competitie 2013-2014

De competitie 2013-2014 zit er al weer enkele maanden op. De laatste wedstrijden zijn begin februari gespeeld. Met drie tweede plaatsen, een derde plaats en een zevende plaats is de competitie voor onze vereniging succesvol verlopen.

team 1
Ons eerste team bestaat uit: Dirk Visser, Johnny Feenstra, Christa Kampherbeek, Annawiek Tinga en Mascha Harkema. Het team speelt wedstrijden op zaterdag of zondag in de 2e klasse. De start van de competitie ging stroef. De eerste twee wedstrijden werden verloren. Van de uiteindelijke kampioen Lemmer werd met 8-0 verloren. Daarna was het lek boven en de volgende vijf wedstrijden werden gewonnen. De uitwedstrijd tegen kampieon Lemmer werd verloren, maar Dirk en Johnny waren in de enkels hun tegenstanders de baas!. De rest van de wedstrijden werden op een gelijkspel tegen de studenten van AMOR na gewonnen. Dus na een moeizame start toch nog een prachtig seizoen met een mooie 2e plaats als resultaat. Als invaller heeft Marc Hammingh dit jaar één wedstrijd meegespeeld. Bedankt hiervoor Marc!. Ook dit jaar weer behoorden Dirk en Johnny tot de 5 spelers van deze klasse! Christa deed het ook fantastisch met een 10e plaats. Klasse!

Omdat het eerste team de thuiswedstrijden op zaterdag speelt is het vrij rustig in de zaal. Daarom is ook dit jaar weer aan alle leden de mogelijkheid geboden om tijdens de thuiswedstrijden van ons eerste team te komen spelen. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: het eerste team heeft publiek en het is een extra speelmogelijkheid voor onze leden. Van de speelmogelijkheid op zaterdag werd weer veel gebruik gemaakt, dus daar gaan we volgend seizoen mee door.
 

team D1
Team D1 bestaat uit: Pieter Weerman, Roberto Velberg, Marleen van der Puijl en Caroline Sleurink. Het team speelt wedstrijden door de weeks in de 2e klasse.

Ook dit team startte de competitie als een diesel. Van de eerste vijf wedstrijden werden er drie verloren. Daarna kwam het team op stoom. De volgende vijf wedstrijden werden dan ook gewonnen. De laatste vier wedstrijden van het seizoen eindigden alle vier in 5-3. Helaas in drie gevallen net in het voordeel van de tegenstander. Een mooie derde plaats op de ranglijst was het resultaat. Proficiat! Een puike prestatie ook gezien het feit dat door langdurige blessures van Marleen en Caroline meerdere malen een beroep gedaan moest worden op invallers. Carinka Lambregts, Yvonne Lens en Christa Kampherbeek bedankt voor jullie inzet als invallers.

 

team D2
Team D2 bestaat uit: Marc Hammingh, Yvonne Lens en Irene Oosterwijk. Het team speelt wedstrijden door de weeks in de 4e klasse.

In tegenstelling tot team 1 en D1 startte dit team uitstekend. Van de eerste tien wedstrijden werden er negen gewonnen en één gelijkgespeeld. De volgende twee wedstrijden werden van de latere kampioen verloren waarna de competitie met twee winstpartijen werd afgesloten. Een fantastische tweede plek was het eindresultaat met slechts twee punten achterstand op kampioen Sneek en maar liefst twintig punten voorsprong op de nummer drie. Complimenten!

In deze klasse scoorden Yvonne Lens en Marc Hammingh de meeste winstpartijen van alle spelers!. Van de 42 wedstrijden wonnen ze allebei maar liefst 35 wedstrijden.

Door een langdurige blessure van Lukas heeft Ben Klaassens heel wat wedstrijden ingevallen. Daarnaast hebben ook Jan Aandewiel, Pier van Gosliga, Paul Vijver, Carinka Lambregts en Tineke van der Ven bijgedragen aan het succes van dit team. Super!
 

team D3
Team D3 bestaat uit: Pier van Gosliga, Simon Friso, Hennie Poortinga en Maggie Zhou. Het team speelt wedstrijden door de weeks in de 5e klasse.

Dit team zat in een sterke poule. Van de eerste vier wedstrijden werden er twee gelijk gespeeld. Daarna volgde een serie verliespartijen waarna er toch nog een gelijkspel kon worden bijgeschreven.

Eindresultaat was een fraaie tweede plaats. Hulde! Maggie en Hennie hebben alle wedstrijden gespeeld! Van de dames in deze klasse scoorden ze vierde en zesde plaats op de ranglijst met de meeste winstpartijen.Omdat Simon en Pier enkele wedstrijden verstek moesten laten gaan hebben Ben Klaassens, Christiaan van der Klaauw en Frank Maquelin één of meer wedstrijden als invaller meegedaan. Bedankt heren! Zeer vermeldenswaard is dat Christiaan als bijna zeventiger nog twee van zijn drie partijen wist te winnen!

team D4
Team D4 bestaat uit: Hielkje Borger, Tineke Fonk, Thelena van der Wal, Hans Krijnsen, Jan Aandewiel, Mark Hofstra en Klaas Jan Winters. Het team speelt wedstrijden door de weeks in de 5e klasse.

Dit team kwam in dezelfde poule uit als team D3. Omdat dit team uit vier heren en drie dames bestond werden de wedstrijden in wisselende samenstellingen gespeeld. Dat had in het begin invloed op de resultaten. De eerste zes wedstrijden gingen ruim verloren. Daarna ging het veel beter. Van de resterende acht wedstrijden werden er drie gewonnen en werd tweemaal gelijkgespeeld. Door de stroeve start was een zevende plaats het resultaat. Mede dankzij invaller Frank Macquelin die kwam opdraven door blessures van Mark en Jan. Voor Hans en Mark was dit het eerste competitieseizoen. Nadat ze gewend waren aan het spelen van wedstrijden werden de resultaten steeds beter. Helaas ging Mark in zijn ijver en enthousiasme door zijn enkel en scheurde hierbij een enkelband af. Hierdoor staat hij nog steeds buitenspel. We hopen dat je na de zomerstop weer van de partij kan zijn Mark!


Voor een overzicht van eindstanden van onze teams, kijk hier.

Reacties zijn gesloten.