Special Olympics 2014 was een fantastisch evenement

Special Olympics 2014 was een fantastisch evenement

In het weekend van 13-15 juni vonden de Special Olympics 2014 plaats. Een evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer dan 2000 mensen deden mee aan dit evenement. Vrijdag 13 juni was de spectaculaire opening met o.a. een atletenparade en het ontsteken van de vlam. Na een optreden van diverse bekende Nederlandse artiesten was de WK-wedstrijd Spanje-Nederland op grote schermen te bezichtingen. Mede door het voor velen onverwachte resultaat werd dit een fantastische happening.

Op zaterdag en zondag waren de wedstrijden. De deelnemers streden in meer dan 20 sporten om de medialles. Onze club was samen met Sneek '97 BC verantwoordelijk voor het onderdeel badminton. Jan Aandewiel, Jelle Jansma, Marten Bolt, Piet en Tineke van der Ven en Simon Friso hebben onze club vertegenwoordigd. Hartelijk dank hiervoor! Maar het was geen grote opgave want iedereen gaf aan ontzettend genoten te hebben van dit evenement en alle speciale deelnemers.

De twee deelnemers uit Heerenveen, Sjakelien Postma en Marissa Friso, die enkele keren hebben getraind tijdens onze maandagse speelavond kwamen uitstekend voor de dag. Samen wonnen ze goud in de hoogste klasse van het damesdubbel. Sjakelien won goud in de hoogste klasse van de damesenkel en Marissa won zilver in de middelste klasse van het damesenkel. Dames proficiat. De medailles werden uitgereikt door de bondscoach van badminton Nederland: Rune Massing.

Foto's van het onderdeel badminton van de Special Olympics kun je hier vinden.

Reacties zijn gesloten.