Competitie 2012-2013 succesvol verlopen

Competitie 2012-2013 succesvol verlopen

De competitie 2012 – 2013 zit er al weer enkele weken op. De laatste wedstrijden zijn begin februari gespeeld. Met een tweede plaats, twee derde plaatsen en een achtste plaats is de competitie voor onze vereniging succesvol verlopen.

team 1
Ons eerste team bestaat uit: Dirk Visser, Johnny Feenstra, Christa Kampherbeek, Annawiek Tinga en Mascha Harkema. Door haar zwangerschap heeft Annawiek dit jaar geen wedstrijden kunnen spelen. Het team speelt wedstrijden op zaterdag of zondag in de 2e klasse. Vorig seizoen is dit team kampioen geworden in deze klasse. Alle wedstrijden werden toen relatief eenvoudig gewonnen. Er is geen gebruik gemaakt van de promotiemogelijkheid omdat er in de 1e klasse met veren shuttles wordt gespeeld. Dit is een behoorlijke kostenpost voor onze vereniging en ons eerste team heeft hier weinig ervaring mee zodat de verwachting was dat men na een jaar weer zou degraderen.

Dit jaar was er meer tegenstand. Met drie teams uit Groningen werd gestreden om de bovenste plaatsen. Het team Bahosa uit Hoogezand was uiteindelijk de sterkste, op redelijke afstand gevolgd door Novum uit Groningen. Team 1 werd derde op 2 punten van de nummer twee. Het verschil in onderlinge wedstrijden met de nummers één en twee was zeer gering. Zowel tegen de nummer één als de nummer twee werd de thuiswedstrijd gewonnen, maar de uitwedstrijd verloren. Als invallers hebben dit jaar Fokke Altenburg, Marleen van der Puijl en Yvonne Lens één of meer wedstrijden meegespeeld. Bedankt voor jullie inzet! Dirk en Johnny behoorden tot de top 5 spelers van deze klasse! Als alleen naar de heren wordt gekeken zijn ze zelfs de nummer 1 en 2. Christa viel net buiten de top 10. Klasse!

Omdat het eerste team de thuiswedstrijden op zaterdag speelt is het vrij rustig in de zaal. Daarom is halverwege de competitie aan alle leden de mogelijkheid geboden om tijdens de thuiswedstrijden van ons eerste team te komen spelen. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: het eerste team heeft publiek en het is een extra speelmogelijkheid voor onze leden. Van de speelmogelijkheid op zaterdag werd steeds meer gebruik gemaakt, dus daar gaan we volgend seizoen mee door.
 

team D1
Team D1 bestaat uit: Ben Klaassens, Pieter Weerman, Roberto Velberg, Marleen van der Puijl en Caroline Sleurink. Het team speelt wedstrijden door de weeks in de 3e klasse.

Nadat van de eerste vier wedstrijden er drie onbeslist eindigden kwam het team op stoom. Van kampioen Drachten werden beide wedstrijden verloren, maar op één gelijkspel na werden de overige wedstrijden gewonnen. Hiermee werd een prachtige tweede plaats op de ranglijst behaald. Proficiat!

Van de enkels en de mixen won dit team de meeste wedstrijden. Van de dubbels werd er dit jaar één op de drie gewonnen, dus daar wordt volgend seizoen vast aan gewerkt.

Als invallers hebben dit jaar Carinka Lambrechts en Mascha Harkema één of meer wedstrijden meegespeeld. Bedankt!
 

team D2
Team D2 bestaat uit: Lukas de Boer, Pier van Gosliga, Simon Friso, Hielkje Borger, Tineke Fonk en Maggie Zhou. Het team speelt wedstrijden door de weeks in de 5e klasse.

Doordat twee teams zich vlak voor de start van de competitie terugtrokken waren er slechts vijf tegenstanders. De eerste twee wedstrijden waren uitwedstrijden. Beide wedstrijden werden gewonnen. Een mooie start voor het team dat meestal in de onderste regionen eindigt. De volgende drie wedstrijden eindigden in een nipt 5-3 verlies. Bij al die wedstrijden had met wat meer 'geluk' een gelijkspel of zelfs winst er in gezeten.

Het tweede deel van de competitie verliep vrijwel het zelfde. Twee wedstrijden werden gewonnen en twee verloren. De laatste wedstrijd tegen kampioen Poona werd gelijkgespeeld. Ook hier had winst ingezeten. In twee partijen werden matchpoints net niet verzilverd. Eindresultaat was een fraaie derde plaats. Proficiat!

Tijdens de op één na laatste wedstrijd ging Maggie na een prachtige inhaalslag in haar enkelpartij onderuit. Met een behoorlijke enkelblessure als resultaat. Maggie heeft zich een maand op krukken moeten voortbewegen. Op dit moment gaat het goed met Maggie. Ze volgt fysiotherapie en kijkt er naar uit om weer te gaan badmintonnen.

Van de enkels en de dubbels werd de helft gewonnen. Van de mixen eindigde tweederde in winst.

Als invallers hebben dit jaar Hennie Poortinga, Gerrie Buwalda en Yvonne Lens één of meer wedstrijden meegespeeld. Super!
 

team D3
Team D3 bestaat uit: Christiaan van der Klaauw, Edwin de Lang, Klaas-Jan Winters, Hennie Poortinga en Wieke de Haan. Het team speelt wedstrijden door de weeks in de 5e klasse.

Dit team zat in een sterke poule. Van de eerste vier wedstrijden werden er twee gelijk gespeeld. Daarna volgde een serie verliespartijen waarna er toch nog een gelijkspel kon worden bijgeschreven.

Eindresultaat was een laatste plaats in de poule. Hard gestreden, maar de tegenstanders waren (net) te sterk.

Als invallers hebben dit jaar Harm van der Molen, Tineke Fonk en Yvonne Lens één of meer wedstrijden meegespeeld. Top!


Voor een overzicht van eindstanden van onze teams, kijk hier.

Reacties zijn gesloten.