BC VrijUit betrokken bij Special Olympics 2014

BC VrijUit betrokken bij Special Olympics 2014

Op 13, 14 en 15 juni 2014 vinden de Special Olympics Nationale Spelen in Friesland plaats. Dit is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.
 
Tijdens het evenement worden de volgende sporten beoefend: atletiek, badminton, bowling, gymnastiek, handbal, judo, korfbal, open water zwemmen (internationaal), paardrijden, roeien, skeeleren, tafeltennis, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen. Naar verwachting zullen er 2000 sporters aan dit evenement meedoen. Aan de noordzijde van Sportstad komt het Olympisch dorp te staan waar meer dan 1500 sporters zullen overnachten.
 
Het evenement vindt plaats in Heerenveen en in Sneek. In Heerenveen wordt gesport in de accommodaties van Sportstad en de sportcomplexen Skoatterwâld en de Heide. BC Vrij Uit organiseert samen met Badminton Combinatie Sneek ’97 het onderdeel badminton. Jan Aandewiel en Simon Friso zijn namens BC Vrij Uit betrokken bij de organisatie. Het badminton vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juni in Sportstad. Er wordt op 3 niveaus gestreden om de gouden, zilveren en bronzen medailles. 
 
Op vrijdag 13 juni 2014 start de Special Olympics 2014 om 19:00 uur met een geweldige openingsceremonie in het Abe Lenstra Stadion. Met natuurlijk een atletenparade, vanuit alle hoeken van het stadion. Bij binnenkomst wordt de vlag van de Special Olympics gehesen en wordt het officiële Olympische vuur ontstoken. Daarna is er tijd voor muziek, cultuur en natuurlijk sport. Het wordt een groots feest, met grootste artiesten. Om 21:00 is er de mogelijkheid om de WK-wedstrijd Nederland-Spanje op grote beeldschermen te volgen.
 
Voor meer informatie: website Special Olympics 2014.
 
 
Reacties zijn gesloten.