• Speelavond

Junioren – Competitie

Verslag en eindstand competitie seizoen 2016/2017

Het competitie seizoen zit er op! Een prachtig seizoen. 

Team J1
Het team J1, bestaande uit Tjeerd Jan, Tim, David Klaske en Mariska, is in de middenmoot geëindigd. Dit jaar speelde J1 voor de eerste keer in de 2e klasse onder de 19 jaar. Een mooie prestatie. Er waren veel spannende wedstrijden met gezellige tegenstanders.

Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen om kampioen te worden. 

Team J2
Team J2, bestaande uit Delphin, Mischa, Robin en Patrick, speelde dit seizoen in de U19/ U17, 3e klasse A. Dit team speelde in de jongenscompetitie. Het team dat bestaat uit jonge spelers heeft het zwaar gehad om vooral tegen jongens van 17 of 18 jaar te moeten spelen.

Iedereen heeft veel wedstrijdervaring opgedaan en iedereen is duidelijk beter geworden. In het begin van de competitie werd iedereen weggespeeld. Op het eind van de competitie werden er steeds meer sets gewonnen. Toch een mooie stijgende lijn voor iedereen.

Team J3
Team J3 bestaat uit Maud, Silke, Arjen en Dennis. Het team heeft net geen tweede plaats gehaald. Soms zit het mee en dit keer zat het een beetje tegen. Al met al een mooie prestatie om derde te worden als je voor de eerste keer in de 2e klasse onder de 17 jaar speelt.

Team J4
Team J4, bestaande uit Jasmijn de Jong, Nienke Sikkema, Esmay Terpstra, Tiemen Nicolay, Abner Henneveld en Stefan Feenstra,  is dit seizoen kampioen geworden. Na de promotie vorig jaar naar de 4e klasse B, kon in deze klasse opnieuw het kampioenschap gevierd worden.

Op één wedstrijd na, werden alle wedstrijden gewonnen. Het team zat in een poule met teams uit Friesland en Groningen. Het was soms geen pretje om op zaterdag al om 9 uur in Zuidhorn in de sporthal te moeten staan. Gelukkig maakt een eerste plaats veel goed.

Het team gaat ervoor om volgend jaar weer hoog te eindigen in de 2e klasse. Dat betekent veel trainen tegen de oudere meer ervaren badmintonspelers en natuurlijk geen enkele training overslaan.

Gefeliciteerd Jasmijn, Nienke, Esmay, Tiemen, Abner en Stefan!

Klik hier voor een overzicht van de eindstand van alle teams.

——————————————-

Dit seizoen doen vier teams van ons mee met de jeugdcompetitie.
Team J1 speelt in U19, 2e klasse A.

Bekijk hier de uitslagen en standen in de jeugdcompetitite VrijUit J1

 

 

Team J2 speelt dit seizoen in de U19/ U17, 3e klasse A. dit team speelt in de jongens competitie. Het is zwaarder om tegen 18 jarigen te spelen maar in de loop van het seizoen wordt er steeds meer weerstand geleverd. Volgend jaar zijn we weer een jaar ouder en mogen de 18-jarigen niet meer in deze competitie uitkomen. 

Bekijk hier de uitslagen en standen in de jeugdcompetitite VrijUit J2.

 

 

Team J3 voor speelt dit seizoen in een nieuwe samenstelling. Iedereen is benieuwd hoe ver ze komen dit seizoen. Zet hem op!

Bekijk hier de uitslagen enstanden in de jeugdcompetitite VrijUit J3.

 

 

Vorig seizoen in de vijfde klasse kampioen geworden. Dit seizoen opnieuw kampioen geworden iin vierde klasse!

Bekijk hier de uitslagen en standen in de jeugdcompetitite VrijUit J4.

 Jasmijn, Nienke, Esmay, Tiemen, Abner, Stefan.

  • © Badmintonclub VrijUit - www.bcvrijuit.nl                                                                                 Disclaimer